karlova-fantazia
Igor Múdry

Karlova fantázia

Hovorte si čo chcete, ale najväčší sviniar pod Slnkom je pocit hladu. Prepadne človeka bez akéhokoľvek varovania. Zbaviť sa tej pliagy, dá to poriadne zabrať.

26.7.2016 o 22:08 | Karma článku: 7,42 | Prečítané:  1241x | Diskusia: 37 príspevkov
Igor Múdry

Posledná večera

Niektoré recepty sú priam nekonečné. Také ja nemám veľmi v obľube. Prosím, ak si potrebujete vyžehliť nejakú napáchanú lotrovinu, tak to je iné. Niekoľkohodinové galeje pri rozpálenom sporáku môžu mať na…

8.4.2014 o 6:00 | Karma článku: 7,87 | Prečítané:  1264x | Diskusia: 18 príspevkov
Igor Múdry

Polievka, dnes struková

Padlo tu interné rozhodnutie, že nasledujúci text skoncipujem spôsobom sebe vlastným. Ja teda polievočku môžem, priznávam aj bez mučenia. Ba priam musím. Prosím, uznávam, existujú medzi nami aj jedinci, ktorí sa…

10.1.2014 o 23:36 | Karma článku: 10,20 | Prečítané:  5152x | Diskusia: 28 príspevkov
Igor Múdry

Kam sa na neho hrabe cesnak

Priatelia alchymisti, kmeňoví šamani, babky korenárky, no dobre, tak aj Čenteš s Bezákom, nehnevajte sa na mňa za ten nadpis, ale musím občas aj ja zahrať na bulvárnu strunu. Inak od Silvestra je ľudové liečiteľstvo…

4.1.2013 o 6:11 | Karma článku: 10,25 | Prečítané:  2487x | Diskusia: 46 príspevkov
Igor Múdry

Hlivový neviem čo

Kríza. Tu, tam, vlastne všade. Hypotekárna, dlhová, vzťahová, v RKC a hlavne stredného veku. Ako keby nebolo dôležitejšie záležitosti riešiť. Chcem tu navariť a ani neviem ako sa to správne volá. Samozrejme, náš a…

19.12.2012 o 18:00 | Karma článku: 8,63 | Prečítané:  1438x | Diskusia: 19 príspevkov
Igor Múdry

Hlivová polievka

Ako už názov naznačuje snáď každému, nemusí to byť ani kuchár, dnes sa bude variť polievka. Polievka je totiž základ. Bez nej by to priatelia nešlo. Ja mám polievočky veľmi rád a je až záhada, že prečo ich teda…

16.12.2012 o 22:30 | Karma článku: 12,01 | Prečítané:  8452x | Diskusia: 20 príspevkov
Igor Múdry

Maďarsko – nemecko – francúzsko – slovenský guláš

Geniálny nadpis! Taký sa mi ešte tuším nepodaril vykúzliť. Európska únia tu práve niekde padá na čumák, je čas najvhodnejší pre národné obrodenie a tak celkovo pre povstanie z popola a ja si tu zvolím názov…

20.11.2012 o 6:00 | Karma článku: 9,03 | Prečítané:  2685x | Diskusia: 22 príspevkov
Igor Múdry

Aj keby čo bolo, praženica musí byť

Dnešný kulinársky skvost, ako už naznačuje názov tohto článku, bude na prvý pohľad absolútne triviálny. Lenže, aby ste ho dokázali plnohodnotne precítiť, tak by bolo nanajvýš vhodné, aby bola navodená správna…

19.5.2012 o 13:10 | Karma článku: 10,61 | Prečítané:  2742x | Diskusia: 55 príspevkov
Igor Múdry

Orech kráľovský

S neskrývaným úžasom pozorujem na svojej osobe, že sa dostávam do stavu (snáď len nie do veku), kedy sa moja myseľ totálne harmonizuje s telesnou schránkou. Nie že by bola rovnako mľandravá, ale konečne pochopila,…

12.1.2012 o 0:45 | Karma článku: 11,42 | Prečítané:  3582x | Diskusia: 44 príspevkov
Igor Múdry

Rajčinová polievočka

Už viac ako dva týždne sa urputne snažím zbúchať tento článok a furt mi niečo do toho vbehne. Fakt neviem, ktorý idiot vymyslel také tie tenké kotníkové ponožky na letné obdobie. Jedna taká mrcha nám vbehla v práčke…

29.10.2011 o 20:55 | Karma článku: 9,95 | Prečítané:  2571x | Diskusia: 46 príspevkov
Igor Múdry

Štvorchlapový guláš, nezabudni na rajčiny

Pracanti sa rozhodli, že nebudem cez víkend len tak bezcieľne povaľovať šunkami. Bola vyslovená požiadavka, aby som pohol kostrou a uvaril nám guláš. Samozrejme taký, ako sa patrí. Nuž a ja, týmto polichotením…

12.8.2011 o 22:45 | Karma článku: 10,73 | Prečítané:  3708x | Diskusia: 29 príspevkov
Igor Múdry

Žolíková hydina

  Tak tento dnešný, vlastne včerajší, recept vznikol tak, ako drvivá väčšina mojich kulinárskych pokusov. Náhodne a spontánne. No, náhodne nie, lebo hladný som nebol náhodou, ale naozaj a ešte k tomu aj poriadne.…

28.6.2011 o 21:32 | Karma článku: 8,59 | Prečítané:  2419x | Diskusia: 5 príspevkov
Igor Múdry

Leču zdar

Niektoré jedlá sú poriadne rafinované. Teda ani nie tak svojou prípravou, ale tým ako sa správajú. Napríklad také pľúcka na smotane. Ale špenátový prívarok a nakoniec aj také lečo. Takže máme tu tri traumatizujúce…

1.6.2011 o 22:05 | Karma článku: 11,43 | Prečítané:  2266x | Diskusia: 52 príspevkov
Igor Múdry

S brokolicou revolučne po francúzsky

„Dnes je sviatok náš, neskúšajte nás!"- neochvejne sme my bojovali za starých dobrých časov proti nenávidenej totalite. Naši červenogvardejci si to ale spískali sami. Keby bol Medzinárodný deň študentstva sviatok…

17.11.2010 o 17:35 | Karma článku: 9,17 | Prečítané:  2038x | Diskusia: 23 príspevkov
Igor Múdry

Kúpeľný zajačik

Poviem Vám, niekedy je oveľa ľahšie niečo si v kuchyni pripraviť, ako o tom písať. No a v mojom prípade je to aj rýchlejšie. Milujem rýchle a jednoduché recepty. Sedím, do monitoru hľadím  a škrtám jeden názov, pre…

3.11.2010 o 13:55 | Karma článku: 9,36 | Prečítané:  2073x | Diskusia: 42 príspevkov
Igor Múdry

Mrkvovo jablkový šalát

Buďte vítaní na tejto stránke, priatelia moji mäsožraví. Potrebujem nutne Vašu kamarátsku podporu, lebo túto náročnú úlohu, na ktorú som sa podujal, istotne sám nezvládnem. Veď nás to učili, že v kolektíve je sila.…

27.9.2010 o 13:10 | Karma článku: 12,75 | Prečítané:  4579x | Diskusia: 55 príspevkov
Igor Múdry

Zemiaková placka s kuracinkou

No, priatelia, tak čo za lahôdku si dnes spoločne ukuchtíme? Máte nejaký kulinársky nesplnený sen? Samozrejme že ho máte, ale zase toľko demokracie si tu dovoliť nemôžeme. Takže už je to jasné každému účastníkovi…

22.9.2010 o 13:27 | Karma článku: 12,28 | Prečítané:  5059x | Diskusia: 102 príspevkov
Igor Múdry

Jednoducho tiramisu

Dnes som to mal s názvom celkom ľahulinké. Žiadne prízemné bulvarizmy a ani všeobecne obľúbené vulgarizmy by trefnejšie nedokázali vystihnúť podstatu tohto doplnkového pokrmu. Žiaľ vedecky nie je dokázané, či sa…

8.6.2010 o 8:39 | Karma článku: 8,39 | Prečítané:  2403x | Diskusia: 72 príspevkov
Igor Múdry

Slané nelinecké pečivo

Tak som sa nostalgicky zahľadel cez okennú tabuľu na okolitý sveta. Dnes máme pekný, zubato slnečný, ale trošku veterný deň. Nevstávajte od výpočtovej techniky, môžete mi veriť. Práve som bol preveriť aktuálny…

22.4.2010 o 18:00 | Karma článku: 9,77 | Prečítané:  3287x | Diskusia: 50 príspevkov
Igor Múdry

Prsíčkové rizoto – jedna báseň

V poslednej dobe sme spoločne pochodili niekoľko historických objektov. No to bolo schodov! Nová dierka na opasku je neklamným znakom, že je najvyšší čas doplniť trochu energie. Ideme preto kuchtiť niečo pod zub.…

1.4.2010 o 11:20 | Karma článku: 10,71 | Prečítané:  2909x | Diskusia: 57 príspevkov

Nasledujúce


Už ste čítali?