Žolíková hydina

Autor: Igor Múdry | 28.6.2011 o 21:32 | Karma článku: 8,59 | Prečítané:  2387x

  Tak tento dnešný, vlastne včerajší, recept vznikol tak, ako drvivá väčšina mojich kulinárskych pokusov. Náhodne a spontánne. No, náhodne nie, lebo hladný som nebol náhodou, ale naozaj a ešte k tomu aj poriadne. Čo dnes budeme kuchtiť? Latku máme nasadenú od posledného varenia primerane vysoko, samozrejme vzhľadom k našim schopnostiam. Kuracími prsiami ju istotne nepodlezieme a dochutíme ich spôsobom, ktorý trošku vymyká bežnej praxi. Neskutočne primitívna záležitosť, až tak, že získava punc geniálnosti. Poďme variť.  

01.JPG

Ako vidíte, začali sme prílohou. Zemiaky ošúpeme, pokrájame, umyjeme a dáme ich variť. Samozrejme kto sa nebojí, tak si ich osolí a pridá si aj trochu rasce. Uvarené zemiaky vo finále opečieme.

02.JPG

Kuracie prsia si pokrájame na kocky. Môžu byť aj hranoly. Ako základný kameň pre chuť a vôňu sa najlepšie zo všetkého, čo máme momentálne po ruke hodí jarná cibuľka a samozrejme cesnak. Na také kolieska si ich pokrájame.

03.JPG

Toto je varená mrkva. V našom jedle sa bude tiež vyskytovať zástupca tejto skvostnej koreňovej zeleniny. Nuž ale táto to však rozhodne nebude. Je totiž kolegova, má ju zrátanú a voľne sa tu chladí. Tak som ju blysol, keď tu už zavadzia. Potom mu ju dám do chladničky.

04.JPG

Čo to tu máme na obrázku? Butterschmalz  Vám nemusím predstavovať. Kto ho ešte nepozná, tak toto je prosím pekne Butterschmalz. Sterilizovaný mladý hrášok a mrkvička.

Tramtarará!!!

V pravom dolnom rohu sa nachádza náš Jolly Jocker. Jemne pikantná nátierka. No...a to je to celé tajomstvo nášho úspechu.

05.JPG

Ako vidíte, kým som tu kecal a Vy pozorne počúvali, tak ja som medzi rečou aj makal. Dal som cibuľke priestor na spenenie a zmutovanie do sklovitého skupenstva. Mäsko som pofŕkal sójovou omáčkou a okorenil bližšie neurčeným grilovacím korením. Slávnostne ho vysypeme do panvice k cibuľke a cesnačiku.

06.JPG

Keď sa hydina javí hotová /5-6 minút/, tak si to overíme. Normálne ochutnáme jeden kúsok. Nerozhodné indivíduá môžu okoštovať dva. Niet už načo čakať, nastala doba, kedy to treba zahustiť scedeným mladým hrachom a mrkvou, ktoré vyrástli v konzerve.

07.JPG

Pokrmu doprajeme ešte trochu tepla. Len to všetko celé prehrejeme a vysypeme tam náš zlatý klinec programu.

08.JPG

Privedie to do varu. Do varu sa privádza tak, že nič mimoriadneho nerobíme, sem tam, aby sa nepovedalo tak to premiešame a tvárime sa dôležito. Veď predsa privádzame jedlo do varu.

09.JPG

Dôležitý bod - ochutnáme pokrm. V prípade nutnosti si ho dochutíme na svoju mintu. Ja som tam namlel čierne korenie.

10.JPG

Ej bisťu, dobré to bolo!

 

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

U. S. Steel odchádza, o košickú fabriku bojujú Třinecké železárny

U. S. Steel predáva košické železiarne, ponuku predložili Číňania a skupina slovenských miliardárov.

KOMENTÁRE

Ako o tridsať rokov rozvrátim našu spoločnosť

Moderné demokracie sa premenia na vlády starých.

SVET

Dôsledky talianskeho referenda pocíti celá Únia

Neúspešné talianske referendum vystrašilo trhy.


Už ste čítali?